Brokułowa - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

2 opakowania brokułów (mogą być też świeże), puszka fasoli czerwonej, opakowanie sera feta, 2 jajka ugotowane na twardo, papryka czerwona. Sos: 2 ząbki czosnku (starkowane albo pokrojone i zmiażdżone, albo przeciśnięte przez praskę), 2-3 ogórki kiszone (oczywiście pokrojone), jogurt naturalny (400 ml), 3-4 łyżki majonezu, po łyżce bazylii i oregano, ewentualnie pieprz.

Jak przyrządzić?

Brokuły gotujemy do miękkości, następnie rozdzielamy różyczki na mniejsze części. Jajka kroimy w kostkę. Ser (o ile jest w kawałku) kroimy w kostkę. Paprykę kroimy w kostkę. Wszystko mieszamy, dodajemy sos i voila:)

Jak podawać?

Ze wszystkim, ale najlepiej to z grzankami z masłem.

Uwagi:

Sałatka jest jeszcze lepsza, kiedy się przegryzie w lodówce.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
Porcjedużo
AutorBambi

Brokułowa: Podobne przepisy

Brokułowa: wypróbuj również

Powiązane Tematy