Składniki:
250 g mięsa mielonego wołowego, 1 puszka czerwonej fasoli, 1 mała puszka koncentratu pomidorowego, 1 cebula, sól, pieprz, papryka czerwona ostra, papryka czerwona słodka, kilka kropel tabasco.
Jak przyrządzić?
Cebulę pokroić i podsmażyć na tłuszczu (oleju, maśle, oliwie z oliwek - jak kto woli), dodać mięso i smażyć, aż się zetnie. Dodać koncentrat pomidorowy, następnie puszkę fasoli - całą, łącznie z sosem, doprawić papryką, solą, pieprzem, tabasco i ewentualnie cukrem. Dusić 5-10 minut na małym ogniu i gotowe.
Uwagi:
Jeśli ktoś lubi bardziej pomidorowe, to można dodać więcej koncentratu. Ja dodaję jeszcze odrobinę wody, jeśli wychodzi za gęste. Jeśli chodzi o przyprawianie, to zależy to od naszych gustów, więc podaję bez dokładnych proporcji.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Autor | nikita |