Składniki:
1 jajko, 1 łyżka wody, 1 kromka chleba (najlepiej razowiec), olej.
Jak przyrządzić?
Nagrzewamy patelnię. Wycinamy w kromce dziurę w środku (gniazdko) i kładziemy kromkę na patelni. Wbijamy jajko w gniazdko i przykrywamy patelnię, aby się poddusiło. Po ok. 2 min ostrożnie wlewamy na patelnię 1 łyżkę wody i szybko znowu ją przykrywamy. Przewracamy jajko w gniazdku na drugą stronę i gotowe.
Potrzebne przybory:
mała patelnia, łopatka do przewracania, talerz
Jak podawać?
Można przystroić jakąś zieleninką - np. szczypiorkiem albo pietruszką.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 1 |
Autor | ja |