Składniki:
4 ząbki czosnku, 2 bułki, 6 łyżek masła, świeżo zmielony pieprz ziołowy, łyżka soku z cytryny.
Jak przyrządzić?
Bułki pokroić według własnego uznania. Włożyć na rozgrzane masło i obsmażyć na złocisty kolor. Obsmażone bułki położyć na 5 minut na papierowy ręcznik. Odsączone grzanki delikatnie pokropić sokiem z cytryny. Rozgnieciony czosnek wymieszać ze świeżo zmielonym pieprzem ziołowym i rozsmarować go na wierzchniej stronie grzanki.
Potrzebne przybory:
nóż, deska do krojenia, patelnia
Uwagi:
Uważać, aby nie spalić masła. Bułkę najlepiej pokroić w plasterki grubości około 2 cm.
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Przybliżony koszt | 4 zł |
Autor | DarQ |