Niebo w gębie (autor Pysiolka(Oleńka))

Przepis kulinarny

Składniki:

Zielony ogórek, pomidor, żółta papryka, kapusta pekińska, czerwona cebula, ser feta, łuskane ziarna słonecznika, masło, sól, przyprawa Knorra do sałatek - najlepiej ziołowa.

Jak przyrządzić?

Wszystkie składniki pokroić, dodać pokrojony ser feta, posolić do smaku i dodać przyprawy ziołowej Knorra. Wymieszać dokładnie i wstawić do lodówki na jakieś 15 min. Następnie rozpuścić masło na patelni i podrumienić słonecznik(powinno go być naprawdę sporo). Wyjąć sałatkę i posypać ją słonecznikiem, nie mieszając, lecz rozprowadzając na wierzchu. Pycha!

Potrzebne przybory:

miska, łyżka, patelnia

Uwagi:

Bardzo sceptycznie podeszłam do tej sałatki, gdy ją zobaczyłam, ale kiedy spróbowałam, to stwierdziłam, że pyszna. Życzę smacznego!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
AutorPysiolka(Oleńka)

Niebo w gębie (autor Pysiolka(Oleńka)): Podobne przepisy

Niebo w gębie (autor Pysiolka(Oleńka)): wypróbuj również

Powiązane Tematy