Rydze w śmietanie z makaronem

Przepis kulinarny
Rydze w śmietanie z makaronem Zobacz 8 zdjęć

Rydze obok trufli są najbardziej pożądanymi grzybami jadalnymi. Każdy grzybiarz znalezienie ich uważa za swój sukces. To bardzo ceniony i smaczny grzyb o przyjemnym zapachu i charakterystycznym smaku. Można go smażyć, marynować lub suszyć. Rydze smażone na maśle ze śmietaną i serem camembert warto podać na wstążkach makaronu.

Składniki:

20 dag makaronu wstążki,
30 dag rydzów,
łyżka masła,
cebula,
pół szklanki śmietany,
2 ząbki czosnku,
pół pęczka natki pietruszki,
serek camembert,
sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie.

Grzyby oczyścić, umyć pod bieżącą wodą.

Następnie pokroić na większe cząstki.

Usmażyć na maśle razem z pokrojoną cebulą.

Dodać pokrojony czosnek, natkę pietruszki.

Przyprawić solą i pieprzem.

Ser camembert pokroić w paseczki i dodać do gorących grzybów, powinien się tylko lekko rozpuścić.

Wlać śmietanę i wszystko lekko wymieszać.

Jak podawać?

Grzyby podawać razem z makaronem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje2
Kalorycznośćwysoka
Przybliżony koszt30 zł

Rydze w śmietanie z makaronem: Podobne przepisy

Rydze w śmietanie z makaronem: wypróbuj również

Powiązane Tematy