Papryka faszerowana grzybami - Przepis

Przepis kulinarny
Papryka faszerowana grzybami

Bezmięsna papryka w kompozycji z grzybami.

Składniki:

- 4 duże, mięsiste czerwone papryki,
- 25 dag pieczarek,
- 1 mała cebula,
- 1 ząbek czosnku,
- 1 jajko,
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
- 1 duży pomidor,
- 4 łyżki grzybowej Ramy Creme Bonjour,
- 3 łyżki margaryny Rama Classic,
- 1 szklanka bulionu,
- bazylia,
- pieprz,
- sól.

Jak przyrządzić?

1) Paprykę umyć, osuszyć. Odciąć szypułki i delikatnie, by nie uszkodzić strąków, wyjąć gniazda nasienne.

2) W dużym rondlu stopić 2 łyżki margaryny, włożyć paprykę, lekko posolić i dusić pod przykryciem, aż nieco zmięknie.

3) Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Pieczarki dokładnie oczyścić, posiekać. Przyrumienić na margarynie lub oliwie.

4) Podsmażone pieczarki, cebulę i czosnek wymieszać z natką pietruszki i jajkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

5) Farszem napełnić paprykę. Ułożyć ją w żaroodpornym naczyniu posmarowanym oliwą. Zalać szklanką bulionu.Przykryć i dusić ok. 25 min w piekarniku nagrzanym do 190` C.

6) Odkryć, na każdej papryce położyć duży plaster pomidora, łyżkę Ramy Creme Bonjour, posypać bazylią. Zapiekać jeszcze 10-15 min.

Jak podawać?

Podawać jako osobne gorące danie.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Trudnośćśredni
Porcje?
Kaloryczność?

Papryka faszerowana grzybami: Podobne przepisy

Papryka faszerowana grzybami: wypróbuj również

Karp faszerowany grzybami - karp na wigilię

... Twoja rodzina nie przepada za smażonym karpiem? W takim razie w tym roku przygotuj karpia faszerowanego grzybami. Smakuje wyśmienicie i jest pyszną odmianą po zwykłej rybie przygotowywanej na tłuszczu. Przepis nie należy do najłatwiejszych, ale ...

dawno temu

Faszerowanie bez fuszerki

...   Moi drodzy – faszerowania ciąg dalszy. Wiemy już, co włożyć w pieroga, więc dziś zajmiemy się warzywami. Papryka, pomidor, cukinia, bakłażan – wszystkie te wspaniałe dary natury ...   Moi drodzy – faszerowania ciąg dalszy. Wiemy już, co włożyć ...

dawno temu

Pieczarki faszerowane mięsem

... przykładem jest papryka faszerowana mięsem z dodatkiem ryżu. Okazuje się jednak, że w podobny sposób możemy wykorzystać również grzyby. Co prawda sezon grzybowy jeszcze przez jakiś czas się nie zacznie ... , jednak na wyciągnięcie ręki mamy ...

dawno temu

Jak marynować grzyby?

... namiastki ulubionych produktów na czas długiej i mroźnej zimy. Jednym z nich jest marynowanie papryki, ogórków, sałatek warzywnych, ale przede wszystkim grzybów. Zobacz, jak w szybko i w prosty sposób możesz zapełnić swoją spiżarkę tymi ...

dawno temu

Właściwości papryki

...   Papryka przywędrowała do Europy z Ameryki Południowej. Papryka zielona, żółta i czerwona to tylko niektóre z odmian papryki, których doliczono się niemal 200. Słodka i ostra papryka ... goszczą w większości kuchni świata. Zdrowotne właściwości ...

dawno temu

Smażone grzyby

... Jak w prosty sposób połączyć przyjemne z pożytecznym? Wystarczy wybrać się na jesienny spacer do lasu i zbierać zdrowe, oraz przede wszystkim pyszne, grzyby. W trakcie takiej wyprawy ... można nie tylko wspaniale się zrelaksować, oddychać ...

dawno temu

Suszone grzyby

... , jak na przykład ser biały, szynkę czy wreszcie będące przysmakiem naszych wschodnich sąsiadów suszone ryby. Jednym z nielicznych produktów, które decydujemy się samodzielnie suszyć są grzyby. Zebrane ... niż spacer po lesie i zbieranie jego ...

dawno temu

Dania z grzybami

... Sierpień to czas wytężonych poszukiwań leśnych grzybów, których przyrządzenie nie musi być spędzać snu z powiek. Niedzielny spacer możesz ukoronować aromatycznymi potrawami, jakich przyrządzenie ... nie jest trudne, a efekt wprawi w zachwyt ...

dawno temu

Kolorowe odmiany papryki

... Nieocenione są walory papryki, a bogactwo jej rodzajów daje nam wybór, która jej odmiana będzie dla nas tą ulubioną. Co sprawia, że zasługuje ona na wysokie oceny w sferze wpływu na zdrowie i urodę ... wpływa na potencję! Co więcej papryka jest ...

dawno temu

Bakłażany faszerowane

... i minerałów, lecz także nie spowodują, że będziemy miały do czynienia z kilkoma zbędnymi kilogramami. Jednakże warzywa to nie tylko ogórki, papryka, fasolka, kapusta czy marchew. Często zapominamy ... . Pomoże ci w tym poniższy artykuł. Poświęć ...

dawno temu

Warzywa faszerowane dziczyzną

... Pamiętacie artykuł „Faszerowanie bez fuszerki”? Podaliśmy wtedy Wam przepis na „nadzianego” pomidora, cukinię i bakłażana. Dziś kontynuacja tego tematu, jednak w nieco innej odsłonie. Wiadomo, że zimą najbardziej smakują nam potrawy „ciężkie”, ...

dawno temu

Jajka faszerowane szpinakiem

... W końcu weekend. Czas na odpoczynek i smaczne posiłki. Aby nabrać energii na cały dzień przyrządź swoim domownikom jajka faszerowane szpinakiem. Nie zabierze ci to dużo czasu, a z pewnością ... jajek ugotowanych na twardo,75 g białego tłustego ...

dawno temu

Surówka z papryki

... , bazując na jednym warzywie. Pierwszym krokiem do zdrowego trybu życia jest zapoznanie się z potrawami z papryki, a przede wszystkim z przepisem na surówkę, która zastąpi nam nawet ulubione frytki. ... i znakomicie nadający się do dietetycznych ...

dawno temu

Sposób na grzyby w cieście

... Grzyby nie mają może zbyt wielu wartości odżywczych, ale za to doskonale smakują, zwłaszcza grzyby w cieście. A jeśli do tego dodamy jeszcze, że jest to ciasto piwne, to już chyba nikogo nie trzeba ... będzie przekonywać. Danie nie jest zbyt ...

dawno temu

Kabaczek faszerowany

... wątpliwości, przeczytaj poniższy artykuł. Znajdziesz w nim pomysły na jesienne potrawy, a także dowiesz się, jak zrobić faszerowane kabaczki. ... wątpliwości, przeczytaj poniższy artykuł. Znajdziesz w nim pomysły na jesienne potrawy, a także ...

dawno temu

3 sprawdzone przepisy na pyszne jajka faszerowane

... Jaja faszerowane doskonale nadadzą się na przystawkę w trakcie organizowanego przez ciebie przyjęcia czy też zwykłego spotkania w przyjacielskim gronie. Nie tylko są one doskonałe w smaku, lecz także fantastycznie prezentują się na stole. Poznaj ...

dawno temu

Faszerowane jajka - wiosna na talerzu

... Przepis na faszerowane jajka to gwarancja pysznego śniadania czy kolacji. Jeśli dziś rano nie mogłaś się zdecydować, co włożyć do ust, to pora zaradzić tej bezradności. Jajka nadziewane mają tajną recepturę, ale dziś ty także możesz ją poznać. ...

dawno temu

Zupa z suszonych grzybów

... Zupa z suszonych grzybów to doskonały pomysł na dzisiejszy obiad. Nie rób po raz kolejny pomidorowej czy ogórkowej. Nie pozwól sobie na nudę w kuchni. Rozwijaj się, wykorzystuj nowe przepisy, poznawaj nowe smaki. Zacznij od czegoś prostego, ...

dawno temu

Pyszna lazania z wołowiną i grzybami

... Widok ludzi stojących przy drogach (nawet tych szybkiego ruchu) na skraju lasu i czekających na klientów ze słoikami jagód bądź koszami grzybów, jest zdecydowanie typowo polski. Chyba w żadnym innym ... europejskim kraju nie jest to aż tak ...

dawno temu

Jakie są objawy zatrucia grzybami?

... Już niebawem lasy zaleją grzybiarze. Joanna Narożniak z Mazowieckiej Inspekcji Sanitarnej wytłumaczyła, na co uważać i jakich zasad przestrzegać, gdy zbieramy grzyby. ... 1776074 - Absolutnie nie próbujmy grzybów sprawdzać po smaku - ...

dawno temu

Powiązane Tematy