Składniki:
- 5 pomidorów,
- 3 cebule,
- 3 ząbki czosnku,
- garść świeżej bazylii,
- 8 kawałków bagietki (może być lekko sucha),
- Rama Cremefine do gotowania.
Jak przyrządzić?
W głębokiej patelni, na niezbyt silnym ogniu zeszklij posiekaną cebulę. Dodaj pokrojone w ćwiartki obrane ze skórki i pozbawione pestek pomidory, wyciśnięty ząbek czosnku, posiekaną bazylię, sól i pieprz. Wymieszaj. Dodaj ok. 1,5l wody i gotuj przez 20 minut. Następnie przelej zupę do miksera i miksuj kilka sekund. Ponownie podgrzej zupę na małym ogniu. W tym czasie wetrzyj w bagietki pozostały wyciśnięty czosnek. Zupę wlej do miski i dodaj tyle Ramy Cremefine, ile lubisz. Podawaj z czosnkowymi bagietkami.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | ? |
Kaloryczność | ? |