Pierwsze małosolne mamy ukiszone i dawno wyjedzone. Pozostał sok, który jest znakomitym napojem. Niech się schowają wszystkie inne, firmowe napoje przy naszym, jedynym w swoim rodzaju, własnoręcznie dosmaczonym soku ogórkowym. Będzie znakomitym dodatkiem do letniego, niebanalnego drinka.
Składniki:
- 50 ml czystej wódki,
- 100 ml soku kwaszonych ogórków,
- lód wg uznania.
Jak przyrządzić?
Do szkła typu „musztardówka” nalewamy wódkę. Uzupełniamy sokiem z ogórków i lodem wg własnego uznania. Podajemy niezwłocznie. Do dekoracji możemy użyć czosnku z soku lub wytwornej gałązki kopru, czy szczypioru.
Kategoria dania | Alkohole |
---|---|
Czas przygotowania | 3 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 1 |
Kaloryczność | ? |
Przybliżony koszt | 3 zł |