Kompozycja znana z kuchni włoskiej. Teraz do wykonania samodzielnie w domu.
Składniki:
- 500 g świeżych kurek,
- 500 g makaronu tagliatelle,
- 200 ml Ramy Cremefine Gęstej,
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- 1 cebula,
- 1 główka czosnku,
- natka pietruszki,
- sól i pieprz do smaku.
Jak przyrządzić?
Oczyść i umyj grzyby, pokrój je w duże kawałki. Pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek lekko podsmaż na oliwie z oliwek. Do zarumienionej cebuli i czosnku dodaj kawałki grzybów i posiekaną natkę pietruszki. Dopraw do smaku. Duś pod przykryciem na lekkim ogniu około 15 min. Regularnie mieszając. W międzyczasie ugotuj makaron, odsącz wodę. Zdejmij kurki z ognia, dodaj Ramę Cremefine Gęstą. Sosem polej odsączony makaron. Podawaj na ciepło.
Uwagi:
Do grzybów możesz dodać 350g pomidorów obranych ze skórki (do kupienia w puszce). Gdy kurki są podsmażane, dodaj do nich pomidory pokrojone w duże kawałki, posyp natką pietruszki i duś przez kolejne 15 min.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Trudność | średni |
Porcje | ? |
Kaloryczność | ? |