Szparagi i wiele innych składników w pysznej zupie.
Składniki:
- 725 g zielonych szparagów - obranych,
- 1 łyżka Ramy Culinesse,
- 30 g margaryny Rama Classic,
- 1 duża czerwona cebula - drobno pokrojona,- 1 duży por,
- 2 duże ziemniaki - pokrojone w krążki 1 cm,
- 1,25 l bulionu warzywnego Knorr,
- 80 ml Ramy Cremefine do Gotowania,
- 90 g Ramy Cremefine Gęstej,
- 1 łyżka szczypiorku - drobno pokrojonego.
Jak przyrządzić?
Posiekaj grubo 600 g szparagów, a resztę pokrój w słupki 6 cm. Podgrzej Ramę Culinesse i Ramę Classic w garnku i duś cebule i pora przez 5 minut. Dodaj ziemniaki, pokrojone szparagi oraz wlej bulion. Zagotuj całość, zmniejsz ogień i duś jeszcze przez 8 minut, aż warzywa zmiękną. Blanszuj pozostałe szparagi (tylko główki), następnie schłodź zupę i zmiksuj ją. Dodaj Ramę Cremefine do Gotowania i duś od 1-2 minuty, aż całość będzie gorąca. Dodaj przyprawy, (pieprz i sól) oraz w ostatniej chwili: Ramę Cremefine Gęstą, ugotowane szparagi i szczypiorek.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | ? |