Składniki:
- 50 dag świeżego zielonego groszku,
- 2 ziemniaki,
- 1/2 średniego selera,
- 1/2 szklanki Ramy Cremefine Gęstej,
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku,
- 1 pomidor,
- 1 ząbek czosnku,
- sól, pieprz, kminek, imbir.
Jak przyrządzić?
Ziemniaki i seler obrać, pokroić w kostkę. Groszek przebrać i opłukać. Warzywa wrzucić na wrzącą, osoloną wodę i gotować do miękkości (ok. 20 min). Odłożyć kilka groszków do przybrania, a zupę zmiksować. Ramę Cremefine wlać do garnka, wymieszać. Doprawić do smaku przyprawami i zmiażdżonym czosnkiem. Zupę rozlać do bulionówek, przybrać cząstkami pomidora, szczypiorkiem, zielonym groszkiem.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | ? |
Kaloryczność | ? |