Świeży grzyb w śmietanie i z koperkiem.
Składniki:
- 1 kg grzybów (borowiki, maślaki),
- 1 cebula,
- 3 łyżki margaryny Rama Classic,
- 1 szklanki Ramy Cremefine Gęstej,
- 1 łyżeczka mąki,
- 1 łyżka posiekanego koperku,
- pieprz,
- sól.
Jak przyrządzić?
1) Grzyby starannie oczyścić, opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć.
2) Cebulę obrać, posiekać.
3) W rondlu rozgrzać margarynę, dodać cebulę i lekko poddusić.
4) Grzyby pokroić w cienkie plasterki, dodać do cebuli, posolić.
5) Na małym ogniu dusić grzyby pod przykryciem około godziny, często mieszając, aby się nie przypaliły. Na końcu doprawić pieprzem i solą.
6) Ramę Cremefine wymieszać z mąką, dodać do grzybów, gotować na bardzo małym ogniu jeszcze 5 min.
Jak podawać?
Podawać w miseczkach, posypane koperkiem.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | ? |
Kaloryczność | ? |