Leczo z grzybowym wsadem i jesiennymi smakami.
Sk艂adniki:
- 1 szklanki startej m艂odej marchwi karotki,
- 1 szklanki startej m艂odej pietruszki,
- 1 szklanki startego m艂odego selera,
- 1 szklanki posiekanej zielonej papryki,
- 1 szklanki posiekanych pomidor贸w,
- 1 szklanki posiekanej cebuli,
- 1 szklanka oczyszczonych i posiekanych grzyb贸w (borowiki, m艂ode ma艣laczki),
- 1 szklanki wody,
- 1 艂y偶ka oliwy z oliwek,
- 1 szklanki Ramy Cremefine G臋stej,
- 1 艂y偶eczka m膮ki,
- 1 艂y偶ka posiekanej natki pietruszki,
- s贸l, pieprz do smaku.
Jak przyrz膮dzi膰?
1) Do rondla wla膰 wod臋 i oliw臋, wrzuci膰 grzyby, marchew, pietruszk臋 i seler. Dusi膰 pod przykryciem ok. 7 min. Doda膰 papryk臋, wymiesza膰 i dusi膰 razem 3 min.
2) Doda膰 pozosta艂e sk艂adniki i dusi膰 jeszcze ok. 5 min.
3) Ram臋 Cremefine dok艂adnie wymiesza膰 z m膮k膮, doda膰 do potrawy. Zagotowa膰. Doprawi膰 do smaku.
4) Przed podaniem posypa膰 natk膮 pietruszki.
Kategoria dania | Dania wegetaria艅skie |
---|---|
Trudno艣膰 | 艣redni |
Porcje | 4 |
Kaloryczno艣膰 | ? |