Leczo z grzybowym wsadem i jesiennymi smakami.
Składniki:
- 1 szklanki startej młodej marchwi karotki,
- 1 szklanki startej młodej pietruszki,
- 1 szklanki startego młodego selera,
- 1 szklanki posiekanej zielonej papryki,
- 1 szklanki posiekanych pomidorów,
- 1 szklanki posiekanej cebuli,
- 1 szklanka oczyszczonych i posiekanych grzybów (borowiki, młode maślaczki),
- 1 szklanki wody,
- 1 łyżka oliwy z oliwek,
- 1 szklanki Ramy Cremefine Gęstej,
- 1 łyżeczka mąki,
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
- sól, pieprz do smaku.
Jak przyrządzić?
1) Do rondla wlać wodę i oliwę, wrzucić grzyby, marchew, pietruszkę i seler. Dusić pod przykryciem ok. 7 min. Dodać paprykę, wymieszać i dusić razem 3 min.
2) Dodać pozostałe składniki i dusić jeszcze ok. 5 min.
3) Ramę Cremefine dokładnie wymieszać z mąką, dodać do potrawy. Zagotować. Doprawić do smaku.
4) Przed podaniem posypać natką pietruszki.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Trudność | średni |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | ? |