Składniki:
2 piersi kurczaka,
2 żółtka,
bułka namoczona w mleku,
10 dag margaryny,
sól, pieprz,
pół łyżeczki gałki muszkatołowej,
bułka tarta.
Jak przyrządzić?
Piersi zmielić, dodać bułkę, margarynę rozpuścić i dodać 2 żółtka i przyprawy. Obtoczyć w bułce tartej.Smażyć na złoty kolor, potem przełożyć do piekarnika 150 stopni na pół godziny.
Potrzebne przybory:
Maszynka do mięsa (elektryczna lub ręczna).
Jak podawać?
Z surówką i ziemniakami.
Uwagi:
Nagrzać piekarnik, wyłączyć i dopiero włożyć kotlety.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 6 |
Kaloryczność | średnia |
Autor | DMMistrz |