Sk艂adniki:
Sernik na zimno najlepiej Gellwe,
3 serki homogenizowane waniliowe (150 g),
500 ml zimnego mleka,
2 galaretki czerwone,
2 -||- zielone,
2 -||- pomara艅czowe,
4 paczki Herbatniki bebe albo inne,
1 nie du偶a ki艣 winogron (najlepiej czerwonych),
2 paski czekolady (oboj臋tnie jakiej),
Odrobin臋 mas艂a.
Jak przyrz膮dzi膰?
Dzie艅 wcze艣niej przed zrobieniem ciasta robimy 4 galaretki w osobnych miseczkach, jak galaretki si臋 zsi膮d膮, kroimy je na kosteczki. Nast臋pnie tamte 2 galaretki, kt贸rych nie zrobi艂y艣my zostawiamy na drugi dzie艅.
Smarujemy tortownic臋 mas艂em (ale nie za du偶o i uk艂adamy na dnie herbatniki).Do garnka wsypujemy zawarto艣膰 sernika i miksujemy z 500 ml zimnego mleka przez 3-4 min. P贸藕niej dajemy serki homogenizowane miksujemy to. Po zmiksowaniu dodajemy nasze galaretki poci臋te w kostk臋, winogrona (musimy je przekroi膰 na p贸艂 i wyj膮膰 pestki) p贸藕niej drobimy na wi臋ksze kawa艂ki czekolad臋 i dodajemy do garnka, wszystko mieszamy. Przek艂adamy to na tortownic臋, kauczukiem g艂adzimy powierzchnie. Nast臋pnie pozosta艂e 2 galaretki robimy i studzimy, p贸藕niej zalewamy wierzch ciasta. 呕ycz臋 smacznego.
Potrzebne przybory:
Mikser, kauczuk, tortownica, garnek.
Jak podawa膰?
Najlepiej z bit膮 艣mietan膮.
Uwagi:
Herbatniki s膮 takie ma艂e, prostok膮tne.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 6 |
Kaloryczno艣膰 | 艢rednia |
Przybli偶ony koszt | 15 z艂 |
Autor | Kinia34 |