Składniki:
kostka/dwie (wg uznania) Winiary Kostka Mięsna,
trochę większą ćwiartkę chilli,
śmietana (półtora łyżki),
jedna cebula,
trzy pieczarki,
pół awokado,
jedna marchewka,
sól i pieprz,
łyżka oliwy z oliwek (opcjonalnie, dla smaku).
Jak przyrządzić?
Gotujemy wodę, wrzucamy kostki/ę, w tym czasie kroimy chilli, tę ćwiartkę następnie siekamy na kosteczki, obieramy cebulę, myjemy ją, kroimy awokado na pół, potem w paseczki. Marchewkękroimy w słupki, wszystkie warzywa polewamy oliwą z oliwek.Kiedy kostka/i się rozpuszczą/rozpuści, wrzucamy wszystko do gotującej się wody i dalej gotujemy przez 15 - 20 min.(15 na jedną kostkę, 20 na dwie). Doprawiamy pieprzem, solą.Smacznego.
Jak podawać?
Na gorąco, w mniejszych od zwykłych miseczkach.
Uwagi:
Można dodać ewentualnie kiełbaskę.Ilość kostek regulujemy poprzez ilość osób, które tą zupę będą jadły.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 5 |
Autor | eviltwin1 |