Linguine a la salmone

Przepis kulinarny

Składniki:

Makaron Linguine, śmietanka kremówka, świeża pietruszka, łosoś, sól morska, pieprz świeżo zmielony, oliwa z pierwszego tłoczenia, papryka słodka.

Jak przyrządzić?

Oczyszczony filet z łososia solimy, pieprzymy i posypujemy papryka, wstawiamy do lodówki na ok. 3 godz. Po upływie tego czasu smażymy łososia na oliwie z oliwek. Gotowego łososia rozdrabniamy palcami na kawałki(uwaga na ości), odstawiamy do miseczki. Gotujemy makaron al dente, w między czasie przygotowujemy sos: wlewamy do garnka kremówkę, solimy, pieprzymy, gotujemy na małym ogniu, po ok 3 min. dodajemy rybę. Wrzucamy pokrojoną pietruszkę i mieszamy ok 1 min. Tak przygotowany sos łączymy z makaronem i gotowe.

Potrzebne przybory:

Garnek, patelnia.

Uwagi:

Można użyć też makaronu szpinakowego.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Autorlunalukas

Linguine a la salmone: Podobne przepisy

Linguine a la salmone: wypróbuj również

Powiązane Tematy