Składniki:
1-2 opakowania chińskiej zupki (VIFON) łagodnej, kapusta pekińska, kukurydza, pierś z kurczaka, majonez pieprz sól, ogórek konserwowy.
Jak przyrządzić?
Makaron z zupki zalać tak by tylko nasiąkła i zrobił sie miękki, dodać przypraw (znajdujących się w opakowaniach z zupek), kurczaka podsmażyć, lub podgotować, pokroić w kostkę, dodać do makaronu, pekińską kapustę pokroić w drobne paseczki(wystarczy pół główki), 2 ogórki konserwowe pokroić i dodać do sałatki, wymieszać z majonezem, solą i odrobiną pieprzu.
Uwagi:
Sałatki wychodzi dość sporo, więc wystarczy 1 zupka i pół główki kapusty.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | Marta |