Składniki:
Mała kapusta pekińska, mała puszka kukurydzy konserwowej, garść ziaren słonecznika (oczywiście wyłuskanych), 2-3 łyżki majonezu Hellmans, sól i suszone zioła prowansalskie do smaku.
Jak przyrządzić?
Genialnie prosty sposób przygotowania: kapustę pekińską pokroić, kukurydzę odsączyć z zalewy i dodać do kapusty, dorzucić ziarno słonecznika, dodać majonez, przyprawić solą i ziołami prowansalskimi i wymieszać. Smacznego!
Uwagi:
Najlepiej spożyć od razu, jeżeli ma być podana później to polecałabym majonez dodać tuż przed podaniem. Ulubiona surówka moich domowników i gości. Świetnie pasuje do wszelkiego rodzaju dań mięsnych.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | liwias |