Składniki:
2 kule mozarella,
3 pomidory,
puszka kukurydzy,
przyprawa tzatziki,
kefir,
2 łyżki majonezu,
oregano,
pestki słonecznika łuskane.
Jak przyrządzić?
Pomidory sparzyć, obrać ze skórek, pokroić w półksiężyce. Mozarellę pokroić w półksiężyce. Do miski wsypać warstwę kukurydzy, ułożyć na to mozarellę, a na nią pomidory, następnie znowu warstwa kukurydzy, mozarelli i pomidorów. Kefir, wymieszać z około 2 łyżkami przyprawy tzatziki i majonezem. Polać sałatkę, posypać oregano i słonecznikiem.
Uwagi:
Dobre jest z dodatkiem oliwek, wtedy siekamy je i podczas przekładania umiejscawiamy na pomidor i na samą górę.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | radek001700 |