Składniki:
puszka kiełków,
2 puszki fasoli białej,
2 puszki fasoli czerwonej,
puszka kukurydzy,
por,
4-5 ząbków czosnku,
2-3 łyżki majonezu.
Jak przyrządzić?
Zawartość puszek odsączyć, por pokroić w pół-talarki, zetrzeć czosnek, wszystko wymieszać z majonezem i na godzinę do lodówki (ja lubię ją najbardziej na drugi dzień)Gotowe! Smacznego!
Potrzebne przybory:
Otwieracz do konserw :-)))
Jak podawać?
Do potraw z grilla, do kiełbasy z wody, itp.
Uwagi:
Składniki do tej sałatki mam zawsze w domu, na wypadek niezapowiedzianych gości. ;-)))
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | alexa |