Składniki:
1 opakowanie brokułów POLTINO,
1 opakowanie pieczarek POLTINO,
1 opakowanie makaronu kolanka, penne lub świderki,
2 piersi kurczaka,
0,5 szklanki śmietany,
20 dag sera żółtego,
łyżka mąki pszennej,
natka pietruszki,
olej do smażenia,
1 łyżka masła,
sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Pokrój kurczaka w średniej wielkości kostkę, wrzuć na patelnię i smaż przez 15 minut z dodatkiem tłuszczu. Pod koniec smażenia dodaj śmietanę zaprawioną mąką i dopraw potrawkę solą i pieprzem. Na drugiej patelni rozpuść łyżkę masła, dodaj zamrożone pieczarki POLTINO i podduś do odparowania wody. Dodaj podsmażone pieczarki do śmietanowej potrawki. Zamrożone brokuły POLTINO wrzuć do gotującej się, osolonej wody, zagotuj i odcedź. Podgotuj makaron przez około 3 minuty. W żaroodpornym naczyniu lub blasze do pieczenia ułóż makaron, na nim brokuły i potrawkę. Całość posyp startym żółtym serem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni na 20 minut. Gotowe danie udekoruj śmietaną i natką pietruszki. Smacznego!
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 50 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Poltino |