Sałatka z tuńczykiem (autor brasik) - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

1 puszka tuńczyka w sosie własnym, połowa puszki kukurydzy, ogórek kiszony/konserwowy, 1 cebula, pędy bambusa w ilości dowolnej, min. pół paczki mrożonki warzywnej, woreczek ryżu, gotowy sos Knora np, koperkowy, jogurt.

Jak przyrządzić?

Ugotować ryz i warzywa, ostudzić. W międzyczasie pokroić drobno cebulę, pokroić ogórka, pootwierać w/w puszki. A następnie dodać do miski cebulę, pędy, tuńczyka, kukurydzę, ogórka, dodać ryż ostudzony oraz warzywa. Doprawić pieprzem a potem wymieszać gotowy sos z jogurtem, wstawić do lodówki na chwilę.. i jeść.

Potrzebne przybory:

Garnek do gotowania ryżu i warzyw, nóż, deska do krojenia oraz miska do podania.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Trudnośćprosty
Porcjeduużo
Kalorycznośćniska
Autorbrasik

Sałatka z tuńczykiem (autor brasik): Podobne przepisy

Sałatka z tuńczykiem (autor brasik): wypróbuj również

Powiązane Tematy