Składniki:
1 puszka tuńczyka w sosie własnym, połowa puszki kukurydzy, ogórek kiszony/konserwowy, 1 cebula, pędy bambusa w ilości dowolnej, min. pół paczki mrożonki warzywnej, woreczek ryżu, gotowy sos Knora np, koperkowy, jogurt.
Jak przyrządzić?
Ugotować ryz i warzywa, ostudzić. W międzyczasie pokroić drobno cebulę, pokroić ogórka, pootwierać w/w puszki. A następnie dodać do miski cebulę, pędy, tuńczyka, kukurydzę, ogórka, dodać ryż ostudzony oraz warzywa. Doprawić pieprzem a potem wymieszać gotowy sos z jogurtem, wstawić do lodówki na chwilę.. i jeść.
Potrzebne przybory:
Garnek do gotowania ryżu i warzyw, nóż, deska do krojenia oraz miska do podania.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | duużo |
Kaloryczność | niska |
Autor | brasik |