Składniki:
5 jajek,
1 łyżka musztardy,
3 łyżki majonezu,
Sól i pieprz do smaku (według uznania).
Jak przyrządzić?
Jajka ugotować, obrać ze skorupki. Każde jajko przekroić na cztery części. Włożyć do miseczki. Dodać musztardę, majonez, sól i pieprz. Zmielić za pomocą widelca, tak żeby nie było sporych kawałków jajka, najlepiej na konsystencję serka lub czegoś w tym rodzaju.
Potrzebne przybory:
Widelec, nóż, łyżka, miseczka, deska do krojenia.
Jak podawać?
Chlebek posmarować masełkiem i na to pastę. Na kanapkę można położyć jeszcze pomidorka. Smacznego!
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 osoby, po 2 kanapki |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | ewelinka |