Pasta jajeczna (autor ewelinka)

Przepis kulinarny

Składniki:

5 jajek,
1 łyżka musztardy,
3 łyżki majonezu,
Sól i pieprz do smaku (według uznania).

Jak przyrządzić?

Jajka ugotować, obrać ze skorupki. Każde jajko przekroić na cztery części. Włożyć do miseczki. Dodać musztardę, majonez, sól i pieprz. Zmielić za pomocą widelca, tak żeby nie było sporych kawałków jajka, najlepiej na konsystencję serka lub czegoś w tym rodzaju.

Potrzebne przybory:

Widelec, nóż, łyżka, miseczka, deska do krojenia.

Jak podawać?

Chlebek posmarować masełkiem i na to pastę. Na kanapkę można położyć jeszcze pomidorka. Smacznego!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje4 osoby, po 2 kanapki
Przybliżony koszt5 zł
Autorewelinka

Pasta jajeczna (autor ewelinka): Podobne przepisy

Pasta jajeczna (autor ewelinka): wypróbuj również

Powiązane Tematy