Sk艂adniki:
2,3 piersi z kurczaka, 2,3 czerwone papryki, 1kg pieczarek, 0,5 kg cebuli, s贸l, pieprz, 2 sosy pomidorowo - paprykowe(amino) w proszku, przyprawa do gyrosa.
Jak przyrz膮dzi膰?
Piersi pokroi膰 na kawa艂ki(jak na schabowe), rozt艂uc, posypa膰 na noc przypraw膮 do gyrosa. Na drugi dzie艅 usma偶y膰 jak schabowe. Pieczarki, papryk臋 i cebule oczy艣ci膰, pokroi膰 i udusi膰 (wszystko oddzielnie) po艂膮czy膰 warzywa, chwilk臋 dusi膰 razem, doprawi膰 do smaku. Sos przygotowa膰 wg przepisu na torebce. W naczyniu 偶aroodpornym u艂o偶y膰 cz臋艣膰 duszonych warzyw, usma偶one kotlety, reszt臋 warzyw i zala膰 sosem, zapiec kilka minut w piekarniku. Mo偶na posypa膰 startym 偶贸艂tym serem,ale i bez sera jest przepyszne.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Autor | Magda |