Składniki:
1 paczuszka uszek tortellini,
3 świeże pomidorki,
2 ogórki zielone,
zielona pietruszka,
3 łyżki majonezu,
sól, pieprz,
łyżka oliwy.
Jak przyrządzić?
Tortellini ugotować w osolonej wodzie z łyżka oliwy, oczywiście al dente. Odcedzić i wrzucić do miski. Pomidorki sparzyć i obrać ze skorki, pokroić w kostkę. Ogórki obrać ze skórki i również pokroić w kostkę i wrzucić do miski, w której są już pomidorki i tortellini. Dodać majonez, wymieszać i doprawić do smaku.
Potrzebne przybory:
Garnek, nóż, deska, łyżka, talerz.
Jak podawać?
Potrawę najlepiej je się z kawałkiem mięska np. kurczaka smażonego bądź kotleta.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | Darijaaa |