Składniki:
2 ząbki czosnku,
5 łyżek oleju,
1 cebula,
1,5 szklanki ryżu,
2 kostki knorr oliwa z oliwek z ziołami,
0,7 litra wody.
Jak przyrządzić?
Olej rozgrzać na patelni dodać cebulę i czosnek na złoty kolor. Po ok. 3 min wsypać ryż i zarumienić go na jasny brąz ok 3-5 min. Następnie rozpuścić kostki Knorr w wodzie gorącej i wlać do ryżu. Na małym ogniu ok. 22 min, co jakiś czas mieszając.
Potrzebne przybory:
Patelnia o średnicy 28 cm, nóż, szklanka.
Jak podawać?
Z kurczakiem, ze schabowym, z rybą pangą.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 22 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 6 zł |
Autor | Violetka - 77 |