Składniki:
1 paczka tortellini z serem lub mięsem, lub grzybami, 1 opakowanie mrożonego szpinaku, 1 serek topiony duży np. ementaler, 1 mały jogurt naturalny, 3-4 ząbki czosnku.
Jak przyrządzić?
Pierożki tortellini gotujemy tak jak napisane na opakowaniu, szpinak zaś lekko rozmrożony smażymy na patelni z rozgniecionym czosnkiem, aż nadmiar wody odparuje, i wyłączamy. Serek roztapiamy np. w mikrofalówce, następnie dodajemy jogurt, dokładnie mieszamy i łączymy ten sos ze szpinakiem. Doprawiamy wg gustu, dodajemy odcedzone ugotowane tortellini. Można posypać startym żółtym serem. Pyszności!
Potrzebne przybory:
garnek, patelnia itp.
Jak podawać?
Na ciepło.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2-3 |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | twister |