Składniki:
4 filety z pangi, 1 kg pieczarek, 3 cebule, 6 jajek, 30 dag żółtego sera, olej, mąka, sól, vegeta, pieprz, natka pietruszki, czosnek, zioła wedle smaku i upodobań, kwaśna śmietana.
Jak przyrządzić?
Ryby solimy, obtaczamy w mące, lekko podsmażamy. Pieczarki kroimy i smażymy wraz z cebulą - przyprawiamy pieprzem, vegetą i ząbkiem czosnku. Jajka gotujemy na twardo, a po wystudzeniu kroimy w kostkę, doprawiamy solą, posiekaną pietruszką, ziołami. Ser ścieramy na tarce. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwami: rybę, pieczarki, jajka, ser żółty, smarujemy śmietaną wierzch i zapiekamy, aż ser będzie rumiany, w temp. ok. 180 stopni.
Jak podawać?
Nakładamy na talerz warstwowo, jako dodatek możemy podać pieczywo.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 30 zł |
Autor | petra |