Makaron penne z serem feta

Przepis kulinarny

Składniki:

Makaron penne - rurki, 2 pomidory, ok. 10-15 sztuk zielonych oliwek, pół kostki sera feta, przyprawy: sól, czosnek granulowany, bazylia, oregano, oliwa.

Jak przyrządzić?

Makaron ugotować wg przepisu. W tym czasie pokroić oliwki (na pół), pomidory (na ćwiartki), ser feta (w kostkę) i wszystko leciutko podsmażyć na oliwie. Tuż przed dodaniem makaronu dodać przyprawy: bazylię, granulowany czosnek i troszeczkę oregano. Następnie dodać makaron i wszystko razem wymieszać i podsmażyć. Smaczenego!

Uwagi:

Aby uzyskać bardziej oliwkowy aromat, dodaję 2 łyżki wody ze słoiczka z oliwkami. Woda odparowuje podczas smażenia, a aromat pozostaje.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje2
Autorprofesjonalistka

Makaron penne z serem feta: Podobne przepisy

Makaron penne z serem feta: wypróbuj również

Powiązane Tematy