Składniki:
Makaron penne - rurki, 2 pomidory, ok. 10-15 sztuk zielonych oliwek, pół kostki sera feta, przyprawy: sól, czosnek granulowany, bazylia, oregano, oliwa.
Jak przyrządzić?
Makaron ugotować wg przepisu. W tym czasie pokroić oliwki (na pół), pomidory (na ćwiartki), ser feta (w kostkę) i wszystko leciutko podsmażyć na oliwie. Tuż przed dodaniem makaronu dodać przyprawy: bazylię, granulowany czosnek i troszeczkę oregano. Następnie dodać makaron i wszystko razem wymieszać i podsmażyć. Smaczenego!
Uwagi:
Aby uzyskać bardziej oliwkowy aromat, dodaję 2 łyżki wody ze słoiczka z oliwkami. Woda odparowuje podczas smażenia, a aromat pozostaje.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Autor | profesjonalistka |