Tagliatelle z oliwą, szynką, parmezanem i rukolą - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Makaron tagliatelle, oliwa, szynka (najlepiej podwędzana, np. cygańska, chcociaż można dodać np. parmeńskiej), parmezan, rukola, czosnek.
Proporcje składników wg uznania

Jak przyrządzić?

Podsmażyć szynkę na rozgrzanej oliwie, następnie odcedzić i zalać szynkę obficie oliwą, dodać czosnek, odrobinę bazylii i oregano. Wszystko zagotować na małym ogniu w rondlu. Polać makaron, obsypać świeżo starym parmezanem, dodać świeżej rukoli w całych liściach. Mniam!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Autorszynszyla

Tagliatelle z oliwą, szynką, parmezanem i rukolą: Podobne przepisy

Tagliatelle z oliwą, szynką, parmezanem i rukolą: wypróbuj również

Powiązane Tematy