Składniki:
5 plasterków szynki (obojętnie jakiej), margaryna, przyprawy Kamis: "Suszone pomidory z bazylią i czosnkiem", "Suszona papryka w płatkach" "Suszony czosnek w płatkach", pokrojone i ususzone pomidory secchi, pieczarki, może być cebula, czosnek, inne przyprawy według uznania.
Jak przyrządzić?
Szynkę kroimy w kostkę, pieczarki także, wrzucamy na patelnię. Łyżkę margaryny dorzucamy na patelnię i włączamy gaz. Ważne! Nie topić margaryny wcześniej. Jeśli teraz chcemy dodać cebuli, to dodajemy, nie wcześniej. Gdy się trochę podsmaży to wszystko, dodajemy szczyptę wszystkich przypraw i mieszamy drewnianą łopatką, by się nie przypaliło. Dorzucamy pomidory. Gdy przyrumieni się na złocistorudy kolor, kładziemy na talerzach. Smacznego!
Potrzebne przybory:
nóż, drewniana łopatka, deska do krojenia, patelnia
Jak podawać?
Podawać z keczupem i chlebem.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Maksymilian |