Szynka smażona po bratersku

Przepis kulinarny

Składniki:

5 plasterków szynki (obojętnie jakiej), margaryna, przyprawy Kamis: "Suszone pomidory z bazylią i czosnkiem", "Suszona papryka w płatkach" "Suszony czosnek w płatkach", pokrojone i ususzone pomidory secchi, pieczarki, może być cebula, czosnek, inne przyprawy według uznania.

Jak przyrządzić?

Szynkę kroimy w kostkę, pieczarki także, wrzucamy na patelnię. Łyżkę margaryny dorzucamy na patelnię i włączamy gaz. Ważne! Nie topić margaryny wcześniej. Jeśli teraz chcemy dodać cebuli, to dodajemy, nie wcześniej. Gdy się trochę podsmaży to wszystko, dodajemy szczyptę wszystkich przypraw i mieszamy drewnianą łopatką, by się nie przypaliło. Dorzucamy pomidory. Gdy przyrumieni się na złocistorudy kolor, kładziemy na talerzach. Smacznego!

Potrzebne przybory:

nóż, drewniana łopatka, deska do krojenia, patelnia

Jak podawać?

Podawać z keczupem i chlebem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje2
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt15 zł
AutorMaksymilian

Szynka smażona po bratersku: Podobne przepisy

Szynka smażona po bratersku: wypróbuj również

Powiązane Tematy