Składniki:
700 g mięsa wołowego, 2 cebule, 2 pomidory, 200 g pieczarek, 1 papryka, 2 łyżki oleju, łyżka oregano, 3 łyżeczki granulowanego czosnku, kilka ziaren czarnego pieprzu i chili.
Jak przyrządzić?
Umyte mięso pokroić w cienkie paski, obsmażyć na oleju i przełożyć do garnka. Wlać szklankę wody, wrzucić ziarna pieprzu i dusić do miękkości. Paprykę pokroić w paski, pieczarki i cebulę w plasterki, pomidory w ćwiartki i dodać do mięsa. Dusić jeszcze 15 minut. Przyprawić chili, czosnkiem i solą. Zdjąć z ognia i dodać oregano, całość wymieszać.
Jak podawać?
Podawać z ryżem lub kaszą gryczaną.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Autor | Niuniulek |