Składniki:
Paczka ravioli (ja polecam te z parmezanem), słoik gotowego sosu pomidorowego (polecam Pudliszki - sos pomidorowy ze śmietaną), pieczarki, cebula, olej do smażenia, żółty ser do posypania, pieprz, sól i inne przyprawy wedle upodobania.
Jak przyrządzić?
Ravioli gotujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Cebulę i pieczarki kroimy na dość duże kawałki i podduszamy na oleju. Grzyby muszą być miękkie, a cebula zeszklona (nie przypalona!). Pod koniec duszenia dodajemy sos i chwilę gotujemy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, ja uwielbiam świeżą bazylię i oregano. Teraz już wystarczy tylko polać ugotowane pierożki i na gorący sos posypać sporą garść tartego sera (chyba że ktoś woli symbolicznie). Smacznego!
Uwagi:
Jest to przepis na proste, szybkie i pyszne danie. Jeśli nie masz obiadu, to takie ravioli jest sycącą propozycją.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 duże |
Przybliżony koszt | 13 zł |
Autor | sionia |