Składniki:
Pół opakowania makaronu penne, 2 kostki rybne (mrożone), 1 torebka sosu grzybowego, 4 duże pieczarki, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Makaron ugotować wg przepisu. Sos: W tym czasie wrzucić 2 kostki ryby do drugiego garnka i zagotować z małą ilością wody. Dodać pokrojone pieczarki. Chwilę wszystko pogotować. Dodać sos przyrządzony wg przepisu na opakowaniu. Wlać zrobiony sos do ryby i pieczarek. Chwilę pogotować. Sos przyprawić ewentualnie solą i pieprzem.
Jak podawać?
Sos podawać z makaronem. Smacznego!
Uwagi:
Proszę tylko dodać mniej wody do sosu z torebki, bo w przeciwnym razie wyjdzie za rzadki.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2-3 |
Autor | profesjonalistka |