Składniki:
500 g mięsa mielonego, 2 cebule, 1 czerwona papryka, 1 jajko, 4 średnie ugotowane ziemniaki, 30 dag sera żółtego, sól, pieprz, przyprawa do mięsa Kamis, koperek suszony lub w sezonie świeży.
Jak przyrządzić?
Do miski wrzucamy mięso, drobno poszatkowaną cebulę, ścieramy na tarce o dużych oczkach paprykę czerwoną, dodajemy przeciśnięte przez praskę ugotowane ziemniaki (zamiast bułki namoczonej). Dodajemy jajko, ser starty na tarce o dużych oczkach, do smaku sól, pieprz, przyprawę do mięsa. Jeśli jesteś smakoszem koperku, dodaj odrobinkę. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju. Życzę smacznego!
Jak podawać?
Na ciepło z ziemniakami, pasuje mizeria.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | gosia |