Składniki:
2 średnie piersi kurczaka, 1 przyprawa gyros, 1,5 cebuli, 4 ogórki kiszone, puszka kukurydzy, keczup, majonez, 1 kapusta pekińska.
Jak przyrządzić?
Piesi kurczaka kroimy w kostkę, smażymy aż do zrumienienia. Potem posypujemy przyprawą gyros, tak aby całe mięso było w przyprawie, i jeszcze chwilę smażymy. Kurczaka wykładamy do naczynia. Cebulę roimy w kostkę, smażymy i wykładamy na kurczaka. Ogórki kiszone kroimy w drobną kostkę i wykładamy na cebulę. Polewamy keczupem i posypujemy kukurydzą. Na kukurydzę wykładamy majonez i rozsmarowujemy go. Na wierzchu układamy poszatkowaną kapustę pekińską.
Uwagi:
Sałatka jest układana warstwowo i najlepiej układać ją w naczyniu, w którym będziemy ja podawać.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | dużo |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | nina |