Składniki:
Makaron świderki (1 opakowanie), średni kalafior, ok. 30 dag białego sera, żółty ser - najlepiej ostry, parmezan, 1-2 jajka, kawałek słoniny, sól, pieprz, gałka muszkatołowa.
Jak przyrządzić?
Makaron ugotować al dente, kalafior podzielić na różyczki i ugotować. Następnie wymieszać go z rozdrobnionym białym serem, doprawić solą, gałką i pieprzem. Układać warstwowo, zaczynając od makaronu. Każdą warstwę makaronu polać stopioną słoniną. Wierzch posypać serem i zalać rozbełtanymi jajkami z parmezanem. Zapiekać ok. 30 min w temp. 200 st.
Uwagi:
Słonina nie jest konieczna, ale poprawia smak.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 6 |
Autor | gosia |