Makaronowa z pieczarkami

Przepis kulinarny

Składniki:

Pierś kurczaka, puszka kukurydzy, makaron sprężynki, pieczarki, majonez, pieprz, sól.

Jak przyrządzić?

Pieczarki pokrojone w kostkę lekko przyprawić jarzynką (może być kucharek) i podsmażyć na maśle. Jednocześnie w innym garnku upiec pierś kurczaka (posoloną), uważając, by się nie przypaliła. Ugotować makaron. Gdy składniki te będą już gotowe i ostygną, wsypać pieczarki do makaronu, dodać pokrojoną w kostkę pierś kurczaka, puszkę kukurydzy, majoneż i przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Uwagi:

Sałatka jest naprawdę pyszna, jednak nie powinno się jej podawać wyjętej prosto z lodówki, najlepiej smakuje, gdy jest lekko letnia, a przynajmniej w temp. pokojowej.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
AutorOlivka

Makaronowa z pieczarkami: Podobne przepisy

Makaronowa z pieczarkami: wypróbuj również

Powiązane Tematy