Farfalle z serem dla amatorów

Przepis kulinarny

Składniki:

100 g makaronu farfalle lub innego grubego, 1 serek topiony, łyżka stołowa koncentratu pomidorowego lub 1 duży pomidor pokrojony w kostkę, natka pietruszki, ząbek czosnku, papryka słodka, oregano.

Jak przyrządzić?

Ugotowany na półtwardo makaron układamy cienką warstwą w naczyniu żaroodpornym, rozsmarowujemy na nim koncentrat pomidorowy lub rzucamy pokrojone w kostkę pomidory bez skóry. Na wierzch kładziemy pokrojony w plasterki serek topiony naturalny albo z przyprawami - co kto lubi. Posypujemy papryką, oregano i zmiażdżonym czosnkiem. Zapiekamy 15 minut w temp. powyżej 200 stopni, najlepiej z termoobiegiem. Po wyjęciu posypujemy natką pietruszki i gotowe. Smacznego.

Uwagi:

Dobrze jest zapiekać krótko w jak najwyższej temperaturze, inaczej danie wyjdzie suche.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje2
Przybliżony koszt5 zł
AutorEdek z Fabryki Kredek

Farfalle z serem dla amatorów: Podobne przepisy

Farfalle z serem dla amatorów: wypróbuj również

Powiązane Tematy