Tagliatelle z łososiem (autor Carolla)

Przepis kulinarny

Składniki:

- tagliatelle
- łosoś (filet)
- 3 różnokolorowe papryki
- koper włoski
- cebula
- 1/2 szklanki białego wytrawnego wina
- świeża bazylia
- oliwa sól i pieprz

Jak przyrządzić?

Makaron ugotować. W tym czasie pokroić w piórka paprykę, koper i cebulę. Dusić na patelni w niewielkiej ilości oliwy przez ok 5-8 min., doprawić solą i pieprzem. Następnie dodać wino i dusić kolejne 10 min. Łososia posolić, skropić obficie cytryną i pokroić w średniej grubości porcje a następnie usmażyć. Po usmażeniu zdjąć skórę i podrobić łososia na mniejsze kawałki. Świeżą bazylię drobno posiekać i wymieszać z oliwą. Jeśli ktoś lubi, można dodać czosnek.

Jak podawać?

Makaron wymieszać z warzywami i łososiem. Polać bazylią i jeszcze raz wymieszać. Smacznego

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania25 min.
Trudnośćprosty
AutorCarolla

Tagliatelle z łososiem (autor Carolla): Podobne przepisy

Tagliatelle z łososiem (autor Carolla): wypróbuj również

Powiązane Tematy