Składniki:
- tagliatelle
- łosoś (filet)
- 3 różnokolorowe papryki
- koper włoski
- cebula
- 1/2 szklanki białego wytrawnego wina
- świeża bazylia
- oliwa sól i pieprz
Jak przyrządzić?
Makaron ugotować. W tym czasie pokroić w piórka paprykę, koper i cebulę. Dusić na patelni w niewielkiej ilości oliwy przez ok 5-8 min., doprawić solą i pieprzem. Następnie dodać wino i dusić kolejne 10 min. Łososia posolić, skropić obficie cytryną i pokroić w średniej grubości porcje a następnie usmażyć. Po usmażeniu zdjąć skórę i podrobić łososia na mniejsze kawałki. Świeżą bazylię drobno posiekać i wymieszać z oliwą. Jeśli ktoś lubi, można dodać czosnek.
Jak podawać?
Makaron wymieszać z warzywami i łososiem. Polać bazylią i jeszcze raz wymieszać. Smacznego
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Carolla |