Składniki:
1 cukinia,
1 pomidor,
15 dag mozarelli,
ząbek czosnku,
ziarno słonecznika,
pietruszka,
oliwa z oliwek
Jak przyrządzić?
Cukinię przekroić wzdłuż na pół, środki wydrążyć łyżeczką, tak aby powstały łódeczki. Wydrążony miąsz pokroić na drobne kawałki. Pomidora obrać ze skórki, potem tez pokroić.
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić posiekany czosnek, słonecznik, natkę i warzywa, posolić i lekko podsmażyć. Jak już się usmaży to należy tym nafaszerować nasze cukiniowe łódki, a potem posypać je startą mozarellą. Zapiekać 20-25 min w niezbyt gorącym piekarniku, żeby się ser nie przypalił. Pyszne. Można podawać z ryżem.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 8 zł |
Autor | igulcia |