Nietypowa kompozycja z owoców z biszkoptem, alkoholem i kremem.
Składniki:
- 2 jabłka,
- 2 pomarańcze,
- 2 mandarynki,
- kieliszek wermutu,
- pół kieliszka rumu,
- 1 cytryna,
- 1 szklanka Ramy Cremefine do ubijania,
- 10 dag curku pudru,
- 4 biszkopty do przybrania.
Jak przyrządzić?
1) Jabłka i półtorej pomarańczy obrać i pokroić w grubą kostkę.
2) Mandarynki obrać i podzielić na cząstki.
3) Owoce wymieszać, skropić alkoholem oraz sokiem z połowy cytryny. Przełożyć do kompotierek.
4) Rame Cremefine ubić na sztywny krem, dodać pół łyżeczki skórki otartej ze sparzonej i wyszorowanej pomarańczy. Wymieszać z cukrem.
5) Na owoce nałożyć ubitą Ramę Cremefine.
6) Połowę cytryny i połowę pomarańczy razem ze skórką pokroić w plasterki.
7) Do każdej kompotierki włożyć pół plasterka pomarańczy i cytryny oraz biszkopcik jako dekorację.
8. Wstawić na co najmniej pół godziny do lodówki.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | ? |
Kaloryczność | ? |