Surówka kalifornijska - Przepis

Przepis kulinarny
Surówka kalifornijska

Nietypowa kompozycja z owoców z biszkoptem, alkoholem i kremem.

Składniki:

- 2 jabłka,
- 2 pomarańcze,
- 2 mandarynki,
- kieliszek wermutu,
- pół kieliszka rumu,
- 1 cytryna,
- 1 szklanka Ramy Cremefine do ubijania,
- 10 dag curku pudru,
- 4 biszkopty do przybrania.

Jak przyrządzić?

1) Jabłka i półtorej pomarańczy obrać i pokroić w grubą kostkę.

2) Mandarynki obrać i podzielić na cząstki.

3) Owoce wymieszać, skropić alkoholem oraz sokiem z połowy cytryny. Przełożyć do kompotierek.

4) Rame Cremefine ubić na sztywny krem, dodać pół łyżeczki skórki otartej ze sparzonej i wyszorowanej pomarańczy. Wymieszać z cukrem.

5) Na owoce nałożyć ubitą Ramę Cremefine.

6) Połowę cytryny i połowę pomarańczy razem ze skórką pokroić w plasterki.

7) Do każdej kompotierki włożyć pół plasterka pomarańczy i cytryny oraz biszkopcik jako dekorację.

8. Wstawić na co najmniej pół godziny do lodówki.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Trudnośćprosty
Porcje?
Kaloryczność?

Surówka kalifornijska: Podobne przepisy

Surówka kalifornijska: wypróbuj również

Powiązane Tematy