Pomysł na wypełnienie ogórków ciekawym i urozmaiconym farszem warzywnym.
Składniki:
- 2 świeże ogórki (30 dag),
- 1 ogórkowa Rama Creme Bonjour (RCB),
- 1 pęczek szczypiorku,
- 1 jabłko,
- 6 rzodkiewek,
- sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Ogórki umyć, obrać, pokroić na kawałki (4 cm), wydrążyć.
Szczypiorek umyć i drobno posiekać (kilka łodyżek zostawić do przybrania).
Jabłko obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn. Rzodkiewki umyć i również zetrzeć ( 2-3 zostawić do przybrania).
Przygotowane składniki wymieszać z Ramą Creme Bonjour i przyprawami.
Kawałki ogórków wypełnić masą serowo-warzywną i przybrać plasterkami rzodkiewek oraz szczypiorkiem.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | ? |
Kaloryczność | ? |