Apetyczna ciabatta z pomidorami i bazylią.
Składniki:
- jedna ciabata lub bagietka pokrojona na kromki grubości ok. 2 cm,
- czosnkowa Rama Crème Bonjour,
- dwa dojrzałe pomidory,
- jedna łyżka oliwy z oliwek,
- pół łyżki octu balsamicznego,
- świeża bazylia.
Jak przyrządzić?
Pomidory pokrój w kostkę, skrop oliwą i octem balsamicznym. Dodaj sól i pieprz do smaku. Całość wymieszaj. Kromki pieczywa opiecz z obu stron, aż będą chrupiące i zarumienione. Posmaruj czosnkową Ramą Crème Bonjour. Na wierzch nałóż przygotowane pomidory i udekoruj listkami bazylii.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | ? |
Kaloryczność | ? |