Prosty w wykonaniu dip grzybowy, akurat na jesienne miesi膮ce. Podawa膰 z grillowanym mi臋sem lub z surowymi warzywami.
Sk艂adniki:
- 15 dag pieczarek,
- 20 dag grzybowej Ramy Creme Bonjour,
- 1 艂y偶ka Ramy Cremefine G臋stej,
- 5 dag ziaren s艂onecznika,
- 2-3 z膮bki czosnku,
- 1 艂y偶eczka soku z cytryny,
- s贸l,
- pieprz.
Jak przyrz膮dzi膰?
1) Pieczarki dok艂adnie oczy艣ci膰, obra膰 ze sk贸rki, drobno posieka膰, skropi膰 sokiem z cytryny.
2) Doda膰 grzybow膮 Ram臋 Creme Bonjour, obrany i przeci艣ni臋ty przez prask臋 czosnek, ziarna s艂onecznika oraz Ram臋 Cremefine. Dok艂adnie wymiesza膰.
3) Doprawi膰 do smaku sol膮 i pieprzem.
Jak podawa膰?
Podawa膰 z grillowanym mi臋sem lub z surowymi warzywami.
Kategoria dania | Dania wegetaria艅skie |
---|