Prosty w wykonaniu dip grzybowy, akurat na jesienne miesiące. Podawać z grillowanym mięsem lub z surowymi warzywami.
Składniki:
- 15 dag pieczarek,
- 20 dag grzybowej Ramy Creme Bonjour,
- 1 łyżka Ramy Cremefine Gęstej,
- 5 dag ziaren słonecznika,
- 2-3 ząbki czosnku,
- 1 łyżeczka soku z cytryny,
- sól,
- pieprz.
Jak przyrządzić?
1) Pieczarki dokładnie oczyścić, obrać ze skórki, drobno posiekać, skropić sokiem z cytryny.
2) Dodać grzybową Ramę Creme Bonjour, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, ziarna słonecznika oraz Ramę Cremefine. Dokładnie wymieszać.
3) Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Jak podawać?
Podawać z grillowanym mięsem lub z surowymi warzywami.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|