Kuchnia europejskiego Południa na chlebie pita.
Składniki:
- placuszek greckiego chleba pita,
- paprykowa Rama Creme Bonjour,
- średnia cebula,
- ząbek czosnku,
- duży pomidor,
- kilka plasterków cukinii i bakłażana,
- duża pieczarka,
- łyżka oliwy,
- pół łyżki octu balsamicznego,
- garść rukoli,
- sól i pieprz do smaku.
Jak przyrządzić?
Obierz czosnek i cebulę. Pozostałe warzywa umyj i pokrój w plastry. Ząbek czosnku przeciśnij przez praskę i wymieszaj z oliwą. Posmaruj nią warzywa. Następnie griluj lub smaż na patelni przez ok. 3 minuty z każdej strony. W tym czasie podgrzej pitę. Jej wnętrze posmaruj grubo paprykową Ramą Crème Bonjour. Do środka włóż opieczone warzywa, ozdób zieleniną i skrop octem balsamicznym.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | ? |
Kaloryczność | ? |