Świeże białe pieczywo, a na nim szynka, szpinak, świeży ogórek, borówki. Wszystko doprawione chrzanowym smakiem.
Składniki:
- kromka świeżego, białego pieczywa z formy,
- chrzanowa Rama Creme Bonjour,
- kilka listków szpinaku (można go zastąpić rukolą lub zwykła sałatą),
- plasterek szynki (najlepiej ostrej, suchej, mocno uwędzonej),
- świeży ogórek,
- borówki lub żurawina w słoiczku.
Jak przyrządzić?
Szpinak dokładnie umyj i sparz wrzącą wodą (ok. pół minuty). Odsącz, osusz i wystudź.
Chleb posmaruj chrzanową Ramą Creme Bonjour. Na kanapkę nałóż listki szpinaku i plasterek szynki. Udekoruj borówkami ze słoiczka.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | ? |
Kaloryczność | ? |