Ciekawa kompozycja kanapkowa. Boczek i ogórek.
Składniki:
- kromka pełnoziarnistego pieczywa tostowego,
- ogórkowa Rama Creme Bonjour,
- dwa liście sałaty,
- dwa plasterki wędzonego boczku,
- dwa plasterki pomidora,
- dwa krążki cebuli.
Jak przyrządzić?
Na suchej patelni podsmaż boczek, aż stanie się rumiany i chrupiący. Nadmiar tłuszczu odsącz w papierowe serwetki.
Pieczywo podgrzej w tosterze lub na patelni. Posmaruj tosta ogórkową Rama Creme Bonjour. Nałóż sałatę,boczek, pomidory i cebulę. Lekko posól do smaku.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | ? |
Kaloryczność | 290 kcal / kanapka |